pakony.hu
magyar english 
 | látogatók: 240111 | oldal letöltés: 4323 | összes találat: 361004 | Vendég
 Pakony portál fóruma 

Fórum útvonal: Pakony fórum / Politika, közélet

Téma: Kérdezek, hátha felelnek...

#50zebrazulu
Felsőpakony user: zebrazulu
2010-08-31 19:12
Üzenetek: 12

Örülök , hogy lesz még egy védőnő a faluban , mert Éva feladatai már tényleg túl nőttek rajta. Mármint a mennyiség. Bár igazából minket ez már nem érint. De felteszem a kérdést. Az óvódával mi lesz? Ugyanis sajnos nagyon úgy áll a szénánk, hogy a kisebbik gyerek Pestre kelljárjon hely hiány miatt oviba. Ha tényleg így lesz sajnos akkor a nagyobbat is átiratjuk. Mert két gyereket két helyről nem tudunk össze logisztikázni normálisan. Kérdem én miért nem bőviti az ovit évek óta az önkormányzat, rengeteg kisgyerek született mióta itt lakunk. Várható probléma volt a helyhiány. Mert ez inden csaknem családbarát. Idén is le lett szavazva a hatodik csoprt inditás. És csendben megjegyzem nem azért költöztünk ide, hogy utána Pestre szállítmányozzam a gyereket oviba.

2010-08-31 16:38
Üzenetek: 6

Ezt sejtettem :) Csak az internetes hirdetésben fel van tüntetve, hogy az Agora is közzéteszi.
De mindegy... a lényeg, hogy Éva marad! Én ennek nagyon örülök.

Előzmény (Pingyi): Két hónapja vagyok az Agora újság szerkesztőbizottságának az elnöke, ezalatt az idő alatt az önkormányzattól semmilyen cikket, közölni valót nem kaptunk a védőnői állással kapcsolatban. Ezt csak az újság védelmében írom....

2010-08-27 20:43
Üzenetek: 7

Ámen.
A nem titkosított adatok elvileg elérhetőek lettek volna mindenki így a mostani képviselők számára is. Tehát ha a mostani vezetésben bárkit is érdekelt volna a falu dolga betekintést nyerhetett volna. Ezek szerint nem érdekelt senkit?

Előzmény (Traktoros): Üdvözletem!

1. remélem lesz majd közvélemény gyors és pontos tájékoztatása
2. igényem van részletes információra az elmúlt 4 év szalmai tevékenységének és annak eredményességének, valamint a gazdálkodásra vonatkozó adataira, továbbá az önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására...

#47Traktoros
2010-08-27 17:56
Üzenetek: 1

Üdvözletem!

1. remélem lesz majd közvélemény gyors és pontos tájékoztatása
2. igényem van részletes információra az elmúlt 4 év szalmai tevékenységének és annak eredményességének, valamint a gazdálkodásra vonatkozó adataira, továbbá az önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre vonatkozó anyagok megismerésére.
3. záruljon a "mutyizás" ;), legyen nyílvános az elmúlt 4 év képviselő testületi ülseinek (nyílt és zárt ülés) jegyzőkönyvei.
Felsőpakony hivatalos honlapjára feltöltenék a dokumentumokat akkor mindenki gyorsan és pontosan tájékozódhatna. Ha ez soha nem valósul meg akkor maradnak a kételyek és a MUTYIZÁS!.

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 19. § (1) bekezdése szerint az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy (a továbbiakban együtt: szerv) a feladatkörébe tartozó ügyekben - így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan - köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.
Ezek a szervek rendszeresen elektronikusan vagy más módon közzéteszik, továbbá erre irányuló igény esetén hozzáférhetővé teszik a tevékenységükkel kapcsolatos legfontosabb - így különösen a hatáskörükre, illetékességükre, szervezeti felépítésükre, szakmai tevékenységükre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokukban lévő adatfajtákra és a működésükről szóló jogszabályokra, valamint a gazdálkodásukra vonatkozó - adatokat. A tájékoztatás módját, a vonatkozó adatok körét jogszabály is megállapíthatja.

#46Pingyi
Felsőpakony user: Pingyi
2010-08-26 08:00
Üzenetek: 41

Két hónapja vagyok az Agora újság szerkesztőbizottságának az elnöke, ezalatt az idő alatt az önkormányzattól semmilyen cikket, közölni valót nem kaptunk a védőnői állással kapcsolatban. Ezt csak az újság védelmében írom.

Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.

#45Kacsa
2010-08-26 06:45

Akkor jó! :) Köszönöm!

#44Adminisztrátor
Felsőpakony user: Adminisztrátor
2010-08-25 20:10
Üzenetek: 19

A terület növekedése -- és a gyerekek száma persze -- szükségessé tette, hogy több védőnő lássa el a munkát. Nem a régit rúgták ki. :)

Előzmény (Kacsa): Szép napot!
Valaki tudja, hogy miért van meghirdetve a védőnői állás?
Interneten fenn van, azzal a megjegyzéssel, hogy az augusztusi Agorában és a felsopakony.hu weboldalon is közzé van téve. Persze nem így van.
...

#43Kacsa
2010-08-25 19:14

Szép napot!
Valaki tudja, hogy miért van meghirdetve a védőnői állás?
Interneten fenn van, azzal a megjegyzéssel, hogy az augusztusi Agorában és a felsopakony.hu weboldalon is közzé van téve. Persze nem így van.

#42Adminisztrátor
Felsőpakony user: Adminisztrátor
2010-08-19 09:54
Üzenetek: 19

Elárulod, milyen doc-ra gondolsz?

Előzmény (ex): Miért nem teszitek fel ide, az egész "szemét".doc-ot???
Ex...

#41ex
2010-08-19 09:52
Üzenetek: 3

Miért nem teszitek fel ide, az egész "szemét".doc-ot???
Ex

Login

Elfelejtett jeszó
Véletlen kép
Állomás tér
A legfrissebb hozzászólások

ma 07:22 Hogy is van ez?
Jó, kérdezzük meg! És szerinted megmondja majd? Azt válaszolná, hogy persze, hogy kifizette. Akár fi...
írta: Pingyi

tegnap 18:49 Ökormányzati választások
Párat láttam, köszönöm! Aki nem lakik itt régen az meg bök egy névre? Én is csak 4 éve, ergo alig is...
írta: Kacsa

2010-09-07 13:59 Összeesküvés elméletek
Nem valami nagy összegről van szó, ha jól tudom, 15 ezer forint havonta. Azért gondoltam, hogy ezt m...

2010-08-31 19:12 Kérdezek, hátha felelnek...
Örülök , hogy lesz még egy védőnő a faluban , mert Éva feladatai már tényleg túl nőttek rajta. Mármi...
írta: zebrazulu

2010-08-21 16:51 Kempf Károly Ignác polgármester jelölt választási programja
Kérek mindenkit, hogy a kommenteket ne ide, a fizetett hirdetéshez kapcsolja, hanem az Önkormányzati...
írta: Adminisztr átor

2010-08-21 16:37 Dús Mihály polgármester jelölt választási programja
Kérek mindenkit, hogy a kommenteket ne ide, a fizetett hirdetéshez kapcsolja, hanem az Önkormányzati...
írta: Adminisztr átor

A legfrissebb kommentek

2010-02-07 21:22 gallery: Attila utca nap
Tölthetek Neked is?...
írta: joanyu

2010-02-07 14:06 gallery: DSCN3753.JPG
Igen, viszont nagyon szép. :)...

A legfrissebb hírek
2010-08-27 17:36
Névjegyzékre fel!
rss   css   xhtml   ©Copyright Decologic Kft 2004. engine: xiaoyu v2.2.00 xhtml by decologic  -   oldal generálás: 355.58 ms