pakony.hu
magyar english 
 | látogatók: 240120 | oldal letöltés: 1334 | összes találat: 361056 | Vendég
 Pakony portál fóruma 

Fórum útvonal: Pakony fórum / Kávéház, csevegő

Téma: Kinek nevelem a gyermekem,gyermekeim?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||| 
#19zsofianya
Felsőpakony user: zsofianya
2010-06-02 17:45
Üzenetek: 13

Közösség
Kevés dolog bizonyul olyan fontosnak egy anya számára , mint gyermekeivel együtt élni. Őszintén szólva nem szeretnék királyi családhoz tartozni,mert nem tudnám elviselni, hogy gyermekeimet más nevelje fel.
Szerintem sok anya hibát követ el, amikor munkaviszonyt vállal-kivéve ha elengedhetetlen az ebből származó jövedelem.
Egy háromgyerekes anyuka azért állt munkába, hogy gyermekei minden óhaját-sóhaját kielégítse, közben a szomszédasszony vigyázott a kicsiny nyájra, akik megbróbáltak édesanyjuk nélkül boldogulni. A pótmama megjegyezte:"Bárcsak ráébredne G. asszony arra, hogy gyermekei sokkal jobban örülnének,ha őt magát megkaphatnák azok helyett a dolgok helyett, amiket a keresetéből vásárolt nekik."
Persze nagyon sok édesanyának dolgoznia kell, de nekik is arra kell törekedniük, hogy a maradék időt jól kihasználva töltsék gyermekeikkel.
Nagyon sok mindent tehet gyerek és szülő közösen.
Ilyen az együttes játék, főzés , varrás, kirándulás, vagy a közösen elvégzett munka.(amiről szintén tervezek írni).Stb...
A felsorolást vég nélkül folytathatnám, a lényeg:közösen.!
Persze azért óvakodni kell gyermekeink elkényeztetésétől, de azért ne hanyagoljuk a közös dolgokat.
Én nagyon hálás vagyok Istennek azért, mert gyermekeim mellett lehetek minden nap.Várhatom őket haza a suliból, megoszthatják jó és rossz élményeiket.Jó ha az ember gyermekei barátja is , mert jó ha megbíznak bennünk gyermekeink.Nehéz sokszor de nagyon megéri.
Ebben is mint mindenben,érvényes az Ige szava:"Amit vet az ember, azt fogja aratni is."Gal.6,7.
Mind gyermekeink, mind mások felé gyakorolnunk kellene azt a magatartást, ami egy pedagógus szerint:"szüntelen adás-vevése annak az ezernyi szívéjes megnyilatkoztatásnak, melyek elkerülhetetlenül szebbé teszik az életet."

[ Módosította: zsofianya dátum: 2010-06-02 17:48 ]

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Ne félj,mert én veled vagyok,ne csüggedj,mert én vagyok Istened!\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Ézs.41,10.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"

#18zsofianya
2010-05-14 07:47

Elnézést a hibákért.Kapkodás miatt volt

Előzmény (zsofianya): Újra itt.
A tisztaság....
Hogyan őrizhetjük meg gyermekeinket mindattól a bennünket ma lépten-nyomon körülvevő tisztátalanságtól,amely az emberek gondolkodását és cselekedeteit egyaránt áthatja?
Még azok a szülők is vágyakoznak rá, hogy gyermekeik tiszta gondolatok és erkölcsi értékek között nője...

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Ne félj,mert én veled vagyok,ne csüggedj,mert én vagyok Istened!\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Ézs.41,10.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"

#17zsofianya
2010-05-13 10:34

Újra itt.
A tisztaság....
Hogyan őrizhetjük meg gyermekeinket mindattól a bennünket ma lépten-nyomon körülvevő tisztátalanságtól,amely az emberek gondolkodását és cselekedeteit egyaránt áthatja?
Még azok a szülők is vágyakoznak rá, hogy gyermekeik tiszta gondolatok és erkölcsi értékek között nőjenek fel, akiknek múltján sötét foltok vannak.
Komoly pedagógusok szerint, ha valakinek az erkölcsét fiatalon a bibliai értékek határozták meg, annak sokkal jobb és boldogabb lesz a házassága , mint azé aki a Szentírás zsínórmértéke nélkül nőtt fel.
Én nekem nem főbb célom, hogy gyermekeim boldolgok legyenek,hanem hogy megszentelt életet éljenek.S ebből már következik az igazi boldog élet.
Dávid is rájött hogy Isten jobbján örökké tart a gyönyörűség,vagyis a teljes öröm(Zsolt.16,11.).
Krisztus pedig felkenetett az örömnek olajával társai felett, mivel szerette az igazságosságot és gyűlölte a törvénytelenséget(Zsid.1,9.).

Azomban nem könnyű fiút vagy lányt nevelni, amikor körülöttünk oly sok a lehúzó erő.S az erkölcsi színvonal olyan alacsony és laza.Céltudatosan munkálkodni kell azon , hogy gyermekeiknk akarják követni Isten tervét és elhiggyék hogy az Isten által kijelölt egyenes és keskeny út a legjobb, amelynek a végén biztosan megkapják az áldást.
És szerintem nagyon fontos, hogy az édesanya ameddig teheti, gyermeke,gyermekei mellett maradjon, és őszinte kapcsolatot ápoljon.
Csodálatos , ha a gyermek úgy nőhet fel, hogy keresztyén példát lát maga előtt a szeretetben , szülei házasságában, és az élet dolgaiban.És a legfontosabb:meggyőzni őket arról,hogy a boldogság,melyről álmodnak, csak akkor elérhető,ha az ember az Istentől rendelt tervet és útmutatást követi.Az élet bármely reületén.
"Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet."(Péld.4,23.).
Folyt...

#16zsofianya
2010-03-31 19:45

Szia Mariann!
Köszönöm a gratulációt. Ha beáll az igazi jó idő, akkor már kimerészkedünk babakocsival is. Most még csak az udvaron, azon belül is ateraszon levegőzünk. S talán akkor majd találkozunk.
Szia Zsófi

Előzmény (Pingyi): Kedves Zsófianya!
Szeretnék gratulálni a kisbabához és nagyon sok boldogságot kívánok mindannyiótoknak!
Remélem, hamarosan összefutunk valahol! :)
Szeretettel:
Mariann...

[ Módosította: zsofianya dátum: 2010-03-31 19:46 ]

#15zsofianya
2010-03-31 19:41

Szia Pingyi!
Sajnos felháborító dolgokat tesznek felelős vezetők, úgy látszik, hogy az egészségesen gondolkodó embereknek össze kell fogni. És nem szabad hagyni, hogy tönkretegyék a családokat!
Gábor megkímélt attól, hogy bemásolja az egész Katharina Becker tájékoztatását : "Mi az a Gender Mainstreaming.?
Ha kéred email-ben elküldi neked az egészet, de a Marana Tha fórumban elolvashatod(iwiw).
Jó lenne, hogy ha más is hallatná a hangját.Óvonénik, tanárok . Stb...

Előzmény (Pingyi): Vártam, hogy valaki majd reagál erre a hírre, mert máshol is olvastam, bár nem verték túlságosan nagy dobra. Azontúl, hogy felháborító, aggályos is ez az új jogszabály,miszerint nem szabad a nemi sztereotípiákat erősíteni az óvodákban.
Először is három éves kor után nagyon fontos, hogy a gyermek ut...

[ Módosította: zsofianya dátum: 2010-03-31 19:42 ]

Felsőpakony user: Pingyi
2010-03-31 18:31
Üzenetek: 41

Kedves Zsófianya!
Szeretnék gratulálni a kisbabához és nagyon sok boldogságot kívánok mindannyiótoknak!
Remélem, hamarosan összefutunk valahol! :)
Szeretettel:
Mariann

Előzmény (zsofianya): Üdv a kedves olvasónak!
Mostanában nem volt időm írni,de idővel bepótolom.
Időközben megszületett negyedik gyermekünk,Mikeás,aki most minden időmet kitölti.
De igyekszem folytatni a gondolatmenetet.
.... ...

[ Módosította: Adminisztrátor dátum: 2010-03-31 18:38 ]

Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.

Felsőpakony user: Pingyi
2010-03-31 18:29
Üzenetek: 41

Vártam, hogy valaki majd reagál erre a hírre, mert máshol is olvastam, bár nem verték túlságosan nagy dobra. Azontúl, hogy felháborító, aggályos is ez az új jogszabály,miszerint nem szabad a nemi sztereotípiákat erősíteni az óvodákban.
Először is három éves kor után nagyon fontos, hogy a gyermek utánozható, másolható példát kapjon, a saját nemének megfelelőt. Ez csupán a nemi identitástudatának, az egészséges személyiség kialakulásának a feltétele. A kormány szerint ez nem fontos, vagy / és már megint olyasmit akarnak végigvinni, amihez nem értenek. Szakértők véleményét pedig nem szokták kikérni, az biztosan ciki.
Másrészt, ha én, mint anya, nem értek ezzel egyet, és szeretném a nemi sztereotípiákat erősíteni a gyermekemben, akkor nem tehetek semmit, mert az óvoda egy évig biztosan kötelező. De nehogy már valamiféle nagyokosok mondják meg, hogy én hogyan és mire nevelem a gyermekem, főleg, ha ez az egészséges és nem az, amit rákényszerítenek.
Bocsánat a kifejezésért, de így gyártanak majd sok személyiségzavaros felnőttet és buzit.

Előzmény (gaborfabian): "Gender" - terror az óvodákban

A jövő generációját megrontani szándékozó kisebbség zsarnoksága
Semlegesnem: betört a gender az óvodákba

„A szakmai szervezeteket megkerülve a kormány arr ...tovább »a kötelezte az óvodákat, hogy=módosítsák nevelési programjaikat, és tudatosan kerüljék a gyer...

Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.

#12zsofianya
2010-03-29 20:35

Üdv a kedves olvasónak!
Mostanában nem volt időm írni,de idővel bepótolom.
Időközben megszületett negyedik gyermekünk,Mikeás,aki most minden időmet kitölti.
De igyekszem folytatni a gondolatmenetet.
....

#11gaborfabian
Felsőpakony user: gaborfabian
2010-03-15 20:58
Üzenetek: 53

"Gender" - terror az óvodákban

A jövő generációját megrontani szándékozó kisebbség zsarnoksága
Semlegesnem: betört a gender az óvodákba

„A szakmai szervezeteket megkerülve a kormány arr ...tovább »a kötelezte az óvodákat, hogy=módosítsák nevelési programjaikat, és tudatosan kerüljék a gyermekeknél a nemi sztereotípiák erősítését” – =EDrja a Magyar Nemzet.
"... Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem , jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tengerbe vetik. .." Mát. 18,6
<a href="<a href="http://www.magyarkurir.hu/?
<a href="<a href="http://videa.hu/videok/hirek-p olitika/gender-ideologi=-csalad bomlasztas-elnemtelenedes-allam i-neveles-foCrlN0EVBs">http://videa.hu/videok/hirek-p olitika/gender-ideologi=-csalad bomlasztas-elnemtelenedes-allam i-neveles-foCrlN0EVBs</a>"> <a Folyt.

[ Módosította: gaborfabian dátum: 2010-03-15 21:04 ]

\\\\\\\"De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. \\\\\\\"Mt.6,33. Ez így igaz. \\\"..és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. \\\"Jel.20,4 Ide megyünk ! Gyere menjünk együtt.

#10zsofianya
2010-03-12 13:56

"A Biblia tele van az igazság dicséretével, és komolyan int is erre.:"Vedd meg, és ne add el az igazságot."(Péld.23.23.)""Az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben."(Ef.4.15.)"..."a kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által jelent meg."(Ján.1.17b.)"..."minden hazugnak meg lesz az osztályrésze a tűzzel és kénkővel égő tóban."(Jel.21.8)""Ne tanúskodj hamisan felebarátod ellen."(2Móz.20.16.)"
Hogyan munkáljuk mi, szülők gyermekeinkben ezt a fontos, értékes erényt? A leghathatósabb eszköz természetesen a saját példánk. Itt is érvényes, hogy" egy gramm életpélda annyit nyom a latba, mint egy kilógramm beszéd".
Az a gyermek , aki kiskorától kezdve megtapasztalja, hogy betartják az ígéreteket, a megtörtént dolgokat a valóságnak megfelelően adják tovább, óriási lépéselőnnyel indulhat az őszinteség és az igazságosság nehéz útján.
Másodszor, minden érték között, amit igyekszünk gyermekeink szívébe vésni, ennek fontos, ha
nem a legfontossabb helyet kellene biztosítanunk.Nagy előnnyel rendelkezik az a gyermek, akinek újra meg újra elismétlik:"Szívesebben veszem, ha inkább kudarcot vallasz, mintha becsapsz""Helytelenül cselekedtél, de annak örülök, hogy legalább az igazságot elmondtad."stb..
Az igazsághoz gyakran sok minden" hozzátartozik" de meg kell tanulnunk szétválasztani, hibáinkat pedig őszintén beismerni.János a szeretett tanítvány azt mondta:nincsen annál nagyobb öröme, mint amikor tudja, hogy gyermekei az igazságban járnak.
Úgy gondolom ezen többet értett, mint a puszta igazságosságot.Értette rajta a Krisztusban való életet, aki maga az igazság.
Én sem ismerek nagyobb örömet, mint amikor gyermekeim az igazat mondják.Neveljük gyermekeinket erre.
"Add Uram, hogy gyermekeim az igazsághoz ragaszkodjanak!"

[ Módosította: zsofianya dátum: 2010-03-12 13:58 ]

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||| 
Login

Elfelejtett jeszó
Véletlen kép
Feri bácsi és Bandika, a ló
A legfrissebb hozzászólások

ma 07:22 Hogy is van ez?
Jó, kérdezzük meg! És szerinted megmondja majd? Azt válaszolná, hogy persze, hogy kifizette. Akár fi...
írta: Pingyi

tegnap 18:49 Ökormányzati választások
Párat láttam, köszönöm! Aki nem lakik itt régen az meg bök egy névre? Én is csak 4 éve, ergo alig is...
írta: Kacsa

2010-09-07 13:59 Összeesküvés elméletek
Nem valami nagy összegről van szó, ha jól tudom, 15 ezer forint havonta. Azért gondoltam, hogy ezt m...

2010-08-31 19:12 Kérdezek, hátha felelnek...
Örülök , hogy lesz még egy védőnő a faluban , mert Éva feladatai már tényleg túl nőttek rajta. Mármi...
írta: zebrazulu

2010-08-21 16:51 Kempf Károly Ignác polgármester jelölt választási programja
Kérek mindenkit, hogy a kommenteket ne ide, a fizetett hirdetéshez kapcsolja, hanem az Önkormányzati...
írta: Adminisztr átor

2010-08-21 16:37 Dús Mihály polgármester jelölt választási programja
Kérek mindenkit, hogy a kommenteket ne ide, a fizetett hirdetéshez kapcsolja, hanem az Önkormányzati...
írta: Adminisztr átor

A legfrissebb kommentek

2010-02-07 21:22 gallery: Attila utca nap
Tölthetek Neked is?...
írta: joanyu

2010-02-07 14:06 gallery: DSCN3753.JPG
Igen, viszont nagyon szép. :)...

A legfrissebb hírek
2010-08-27 17:36
Névjegyzékre fel!
rss   css   xhtml   ©Copyright Decologic Kft 2004. engine: xiaoyu v2.2.00 xhtml by decologic  -   oldal generálás: 615.83 ms