Üzenetek: 13
Közösség
Kevés dolog bizonyul olyan fontosnak egy anya számára , mint gyermekeivel együtt élni. Őszintén szólva nem szeretnék királyi családhoz tartozni,mert nem tudnám elviselni, hogy gyermekeimet más nevelje fel.
Szerintem sok anya hibát követ el, amikor munkaviszonyt vállal-kivéve ha elengedhetetlen az ebből származó jövedelem.
Egy háromgyerekes anyuka azért állt munkába, hogy gyermekei minden óhaját-sóhaját kielégítse, közben a szomszédasszony vigyázott a kicsiny nyájra, akik megbróbáltak édesanyjuk nélkül boldogulni. A pótmama megjegyezte:"Bárcsak ráébredne G. asszony arra, hogy gyermekei sokkal jobban örülnének,ha őt magát megkaphatnák azok helyett a dolgok helyett, amiket a keresetéből vásárolt nekik."
Persze nagyon sok édesanyának dolgoznia kell, de nekik is arra kell törekedniük, hogy a maradék időt jól kihasználva töltsék gyermekeikkel.
Nagyon sok mindent tehet gyerek és szülő közösen.
Ilyen az együttes játék, főzés , varrás, kirándulás, vagy a közösen elvégzett munka.(amiről szintén tervezek írni).Stb...
A felsorolást vég nélkül folytathatnám, a lényeg:közösen.!
Persze azért óvakodni kell gyermekeink elkényeztetésétől, de azért ne hanyagoljuk a közös dolgokat.
Én nagyon hálás vagyok Istennek azért, mert gyermekeim mellett lehetek minden nap.Várhatom őket haza a suliból, megoszthatják jó és rossz élményeiket.Jó ha az ember gyermekei barátja is , mert jó ha megbíznak bennünk gyermekeink.Nehéz sokszor de nagyon megéri.
Ebben is mint mindenben,érvényes az Ige szava:"Amit vet az ember, azt fogja aratni is."Gal.6,7.
Mind gyermekeink, mind mások felé gyakorolnunk kellene azt a magatartást, ami egy pedagógus szerint:"szüntelen adás-vevése annak az ezernyi szívéjes megnyilatkoztatásnak, melyek elkerülhetetlenül szebbé teszik az életet."
[ Módosította: zsofianya dátum: 2010-06-02 17:48 ]
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Ne félj,mert én veled vagyok,ne csüggedj,mert én vagyok Istened!\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Ézs.41,10.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"