Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/faceshu1/public_html/pakony.hu/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2364

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/faceshu1/public_html/pakony.hu/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2368

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/faceshu1/public_html/pakony.hu/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3169

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/faceshu1/public_html/pakony.hu/wp-content/plugins/arscode-ninja-popups/arscode-ninja-popups.php on line 3255

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/faceshu1/public_html/pakony.hu/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2364) in /home/faceshu1/public_html/pakony.hu/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Pakony.hu https://pakony.hu Pozitív Pakony Projekt Egyesület Sun, 13 Aug 2017 08:53:25 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.20 Nem kell engedélyeztetni a kutakat! https://pakony.hu/nem-kell-engedelyeztetni-kutakat/ https://pakony.hu/nem-kell-engedelyeztetni-kutakat/#respond Thu, 06 Apr 2017 12:57:52 +0000 http://pakony.hu/?p=10971 Senkit nem kényszerítenek arra, hogy a több évtizede használt kutat újra engedélyeztesse több százezer forintért – közölte Lázár János. A kormány döntése alapján hatályon kívül helyezik azokat a rendeleteket, amelyek szerint fennmaradási engedélyt kellene kérni a háztartási célú kutakra – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány döntése...

The post Nem kell engedélyeztetni a kutakat! appeared first on Pakony.hu.

]]>

Senkit nem kényszerítenek arra, hogy a több évtizede használt kutat újra engedélyeztesse több százezer forintért – közölte Lázár János.

A kormány döntése alapján hatályon kívül helyezik azokat a rendeleteket, amelyek szerint fennmaradási engedélyt kellene kérni a háztartási célú kutakra – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány döntése szerint a 2016. január 1-jén hatályos állapotot kell visszaállítani, így a tavaly született rendeleteket hatályon kívül kell helyezni. Senkit nem kényszerítenek arra, hogy a több évtizede használt kutat újra engedélyeztesse több százezer forintért – közölte.

 

The post Nem kell engedélyeztetni a kutakat! appeared first on Pakony.hu.

]]>
https://pakony.hu/nem-kell-engedelyeztetni-kutakat/feed/ 0
Már idén is munkaszüneti nap lesz Nagypéntek! https://pakony.hu/mar-iden-munkaszuneti-nap-lesz-nagypentek/ https://pakony.hu/mar-iden-munkaszuneti-nap-lesz-nagypentek/#respond Tue, 07 Mar 2017 10:50:32 +0000 http://pakony.hu/?p=10958 Idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a Húsvét. Az Országgyűlés kedden a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét. A parlament 163 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett támogatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Varga Mihály nemzetgazdasági tárcavezető erről szóló...

The post Már idén is munkaszüneti nap lesz Nagypéntek! appeared first on Pakony.hu.

]]>

Idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a Húsvét.

Az Országgyűlés kedden a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.

A parlament 163 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett támogatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Varga Mihály nemzetgazdasági tárcavezető erről szóló egyéni képviselői indítványát. Két független képviselő, Fodor Gábor (Liberálisok) és Szabó Szabolcs (Együtt) tartózkodott.

A Ház a munka törvénykönyve mellett további négy jogszabályban rögzítette az új munkaszüneti napot, amellyel Magyarországon tizenegy olyan munkaszüneti nap lett, amelyek hétköznapra esnek, illetve eshetnek: január 1-je, március 15-e, nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20-a, október 23., november 1-je, december 25-e és 26-a.

A nagypéntek a keresztény liturgiában a húsvét előtti péntek, amelyen a keresztények Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről emlékeznek meg – emlékeztetnek az előterjesztők indítványukban, hozzátéve, a munkaszüneti nap nagypéntek méltó megünneplését segíti elő.

Ennek a napnak az üzenete, hogy áldozat nélkül nincs ünnep, halál nélkül nincs föltámadás, nagypéntek nélkül nincs húsvét – fogalmazott Balog Zoltán a javaslat általános vitájában, hozzátéve, az Országgyűlés ezzel a lépéssel a rendszerváltoztatás elmúlt 25 évének egyik fontos adósságát törleszti.

Balog Zoltán tájékoztatása alapján a nagypéntek Európában 14 országban ünnep. A miniszter kitért arra is, hogy a munkaszüneti napok száma nem felétlenül befolyásolja egy ország gazdasági teljesítményét. Példaként említette, hogy Németországban 17 munkaszüneti nap van, Bulgáriában 16, Szlovákiában 15, Horvátországban 14, Ausztriában, Csehországban, illetve Lengyelországban 13, Dániában, Franciaországban és Belgiumban 12.

Orbán Viktor miniszterelnök 2016 októberében, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának emlékülésén jelentette be, hogy munkaszüneti nappá kívánják tenni nagypénteket.

Íme, 201-ben így alakulnak az egyházi- és állami ünnepnapok:

The post Már idén is munkaszüneti nap lesz Nagypéntek! appeared first on Pakony.hu.

]]>
https://pakony.hu/mar-iden-munkaszuneti-nap-lesz-nagypentek/feed/ 0
Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el! https://pakony.hu/orszagos-tuzgyujtasi-tilalmat-rendeltek-el/ https://pakony.hu/orszagos-tuzgyujtasi-tilalmat-rendeltek-el/#respond Fri, 03 Mar 2017 13:34:02 +0000 http://pakony.hu/?p=10955 Erdőkre és fásításokra, valamint azok határától számított kétszáz méteren belüli területekre, valamint a közút- és vasút menti fásításokban tilos a tűzgyújtás beleértve a parlag- és gazégetést is. A Földművelésügyi Minisztérium pénteken, a kormány honlapján közzétett határozat szerint az általános tilalmat azonnali hatállyal átmeneti időre rendelték el az ország teljes területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint azok...

The post Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el! appeared first on Pakony.hu.

]]>

Erdőkre és fásításokra, valamint azok határától számított kétszáz méteren belüli területekre, valamint a közút- és vasút menti fásításokban tilos a tűzgyújtás beleértve a parlag- és gazégetést is.

A Földművelésügyi Minisztérium pénteken, a kormány honlapján közzétett határozat szerint az általános tilalmat azonnali hatállyal átmeneti időre rendelték el az ország teljes területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint azok határától számított kétszáz méteren belüli területekre. Ezeken a területeken mostantól – a kijelölt tűzrakó helyeken is – valamint a közút- és vasút menti fásításokban tilos a tűzgyújtás beleértve a parlag- és gazégetést is.

Külön felhívják a figyelmet az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területen dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettát és dohányterméket ne dobjanak el.

A határozat indoklásában azt írták: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása alapján az elmúlt időszakban megnövekedett a szabadtéri tűzesetek száma. Az erősödő nappali felmelegedés, a szeles és csapadékmentes napok után kiszáradt a növényzet és az erdei avar több helyen kiszáradt, “gyúlékony állapota került”, különösen a parlag- és legelőterületekkel határos erdőkben. A változékony időjárás miatt az ország további területein várható még fokozott tűzveszély kialakulása.

A rendkívül gyúlékony száraz növényzet és erdei avar az erdőkben, fásításokban vagy mezőgazdasági területeken közvetlen életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető tűzeseteket okozhat – emelte ki az FM.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéséket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. A tilalom feloldásáról a tűzveszély elmúltával intézkednek – olvasható a határozatban.

The post Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el! appeared first on Pakony.hu.

]]>
https://pakony.hu/orszagos-tuzgyujtasi-tilalmat-rendeltek-el/feed/ 0
Figyelem! Csalók küldenek értesítéseket a NAV nevében https://pakony.hu/figyelem-csalok-kuldenek-ertesiteseket-nav-neveben/ https://pakony.hu/figyelem-csalok-kuldenek-ertesiteseket-nav-neveben/#respond Tue, 21 Feb 2017 16:26:59 +0000 http://pakony.hu/?p=10936 Hamis értesítéseket küldenek csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében, abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezhetnek meg. Erre hívja fel a figyelmet az adóhatóság. A NAV tájékoztatása szerint a csalók: az elektronikus értesítésekben, azaz e-mailekben azt közlik, hogy a címzettnek túlfizetése keletkezett. Ezután egy online elérhető oldalra irányítják át az ügyfelet, azt a látszatot...

The post Figyelem! Csalók küldenek értesítéseket a NAV nevében appeared first on Pakony.hu.

]]>

Hamis értesítéseket küldenek csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében, abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezhetnek meg.

Erre hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

A NAV tájékoztatása szerint a csalók: az elektronikus értesítésekben, azaz e-mailekben azt közlik, hogy a címzettnek túlfizetése keletkezett. Ezután egy online elérhető oldalra irányítják át az ügyfelet, azt a látszatot keltve, hogy kitöltésével visszaigényelhetik – a valójában egyáltalán nem létező – többletet. Az oldal hasonlít a hatóság honlapjára, ami a megtévesztést szolgálja, ráadásul bankszámlákra, bankkártyákra vonatkozó bizalmas adatokat is kér.

A NAV hangsúlyozza: soha nem küld ilyen módon értesítést, és soha nem kér bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. Kizárólag ügyfélkapun, postai úton, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

Az adóhatóság azt kéri, aki ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán, és semmiképpen se adja meg adatait a csalóknak, mert az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget.

(mti hír)

The post Figyelem! Csalók küldenek értesítéseket a NAV nevében appeared first on Pakony.hu.

]]>
https://pakony.hu/figyelem-csalok-kuldenek-ertesiteseket-nav-neveben/feed/ 0
Számos illetéket eltöröltek https://pakony.hu/szamos-illeteket-eltoroltek/ https://pakony.hu/szamos-illeteket-eltoroltek/#respond Tue, 21 Feb 2017 10:51:26 +0000 http://pakony.hu/?p=10932 Ingyenessé válik például az anyakönyvi kivonat és a 65 év felettiek magánútlevele is. Több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött a parlament a kormány javaslatára. Március 1-jétől nem kell illetéket fizetni az anyakönyvi kivonatért, a 18 éven aluliaknak az általános tételű közigazgatási eljárásokért, a 65 évnél idősebbeknek pedig a magánútlevélért. Nem lesz díjköteles...

The post Számos illetéket eltöröltek appeared first on Pakony.hu.

]]>

Ingyenessé válik például az anyakönyvi kivonat és a 65 év felettiek magánútlevele is.

Több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött a parlament a kormány javaslatára.

Március 1-jétől nem kell illetéket fizetni az anyakönyvi kivonatért, a 18 éven aluliaknak az általános tételű közigazgatási eljárásokért, a 65 évnél idősebbeknek pedig a magánútlevélért. Nem lesz díjköteles a családi név korrekciójára irányuló eljárás sem.

A családi otthonteremtési támogatás igényléséhez kapcsolódó ügyintézés megkönnyítése miatt nem kell fizetni a jogviszonyt igazoló egészségbiztosítási pénztári hatósági bizonyítvány kiállításáért.

Mentesülnek az illeték megfizetése alól azok, akik az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő adatokról állíttatnak ki hatósági bizonyítványt, vagy kft.-t, egyéni céget, közkereseti, betéti társaságot jegyeztetnek be a cégbíróságon. Utóbbi ügycsoportban közzétételi költségtérítést sem kell fizetni.

Megszüntetik a szállásadói nyilatkozattal kapcsolatos, valamint a Magyarország területén kívül élő magyar állampolgárok nyilvántartásba vételére vonatkozó illetéket.

Az építésügyi eljárási szabályokkal összefüggésben is több illeték csökken vagy megszűnik. A hatósági bizonyítvány kiadása például 3000 forint lesz, a nem hiteles, elektronikus tulajdonilap-másolatot pedig évente kétszer díjmentesen lehet lekérni.

A módosítás értelmében illetékmentes lesz az öntözési berendezések engedélyezésnek eljárása és a közműpótló talajvízkút létesítésének, átalakításának, megszüntetésének engedélyezése.

A szétaprózott termőföldek egyszerűbb egyesítése miatt megszűnik a telekalakítási eljárásért fizetendő díj.

A döntés érinti az igazságszolgáltatást is: a továbbiakban nem kell díjat fizetni az igazságügyi szakértői névjegyzékbe történő bejegyzés és a szakterület kiterjesztése esetén.

A kormány korábbi közlése szerint az újabb bürokráciacsökkentő intézkedés a lakosságnak 400 milliós, míg a vállalkozásoknak további 1,2-1,3 milliárd forintos megtakarítást jelent.

The post Számos illetéket eltöröltek appeared first on Pakony.hu.

]]>
https://pakony.hu/szamos-illeteket-eltoroltek/feed/ 0
Ismét lesz mosógép- és hűtőgépcsere program! https://pakony.hu/ismet-lesz-mosogep-es-hutogepcsere-program/ https://pakony.hu/ismet-lesz-mosogep-es-hutogepcsere-program/#comments Tue, 14 Feb 2017 15:28:07 +0000 http://pakony.hu/?p=10881 Emellett lehet pályázni kazán és kéménycseréhez is vissza nem térítendő támogatásra. Február végén újabb energiatakarékossági pályázatok jelennek meg – jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Arra készülünk, hogy a keretet majd újból emelni kell a nagy érdeklődés miatt – mondta Szabó Zsolt. A vissza nem térítendő támogatáson belül lesz hűtőgép- és mosógépcsere-program,...

The post Ismét lesz mosógép- és hűtőgépcsere program! appeared first on Pakony.hu.

]]>

Emellett lehet pályázni kazán és kéménycseréhez is vissza nem térítendő támogatásra.

Február végén újabb energiatakarékossági pályázatok jelennek meg – jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Arra készülünk, hogy a keretet majd újból emelni kell a nagy érdeklődés miatt – mondta Szabó Zsolt.

A vissza nem térítendő támogatáson belül lesz hűtőgép- és mosógépcsere-program, illetve kazán és kéménycsere pályázat.

A visszatérítendő támogatást majd komplett felújításokra írják ki február végén, igényelhető világításkorszerűsítésre, fűtéskorszerűsítésre, épület felújításra, amit lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetnek.

Eddig hét programterületen – például mosógép, hűtőgép, ingatlan felújítások – lehetett vissza nem térítendő támogatásra pályázni, mintegy 120 ezer család pályázott sikeresen, több mint 23 milliárd forint támogatásra. A legtöbben a hűtőgép programra jelentkeztek.

The post Ismét lesz mosógép- és hűtőgépcsere program! appeared first on Pakony.hu.

]]>
https://pakony.hu/ismet-lesz-mosogep-es-hutogepcsere-program/feed/ 1
Megint próbálkozik a bádogos bűnbanda! https://pakony.hu/megint-probalkozik-badogos-bunbanda/ https://pakony.hu/megint-probalkozik-badogos-bunbanda/#respond Tue, 14 Feb 2017 14:28:08 +0000 http://pakony.hu/?p=10877 Idegeneknek ne nyissunk ajtót és ne engedjünk a rábeszélésnek! „Messziről érkezett bádogos brigád próbálja meg kihasználni a felsőpakonyi lakosok jóhiszeműségét, az idős, főképp egyedül élő emberek kiszolgáltatottságát” – írta figyelmeztetően Nagy János, Felsőpakony polgármestere. Elmondta: „mint az sajnos már egy bekövetkezett esemény kapcsán elmondottakból tudható, a fehér kisbusszal érkező ,,szakik” becsengetnek, ha rosszabb csatornát látnak,...

The post Megint próbálkozik a bádogos bűnbanda! appeared first on Pakony.hu.

]]>

Idegeneknek ne nyissunk ajtót és ne engedjünk a rábeszélésnek!

„Messziről érkezett bádogos brigád próbálja meg kihasználni a felsőpakonyi lakosok jóhiszeműségét, az idős, főképp egyedül élő emberek kiszolgáltatottságát” – írta figyelmeztetően Nagy János, Felsőpakony polgármestere.

Elmondta: „mint az sajnos már egy bekövetkezett esemény kapcsán elmondottakból tudható, a fehér kisbusszal érkező ,,szakik” becsengetnek, ha rosszabb csatornát látnak, nyomulósan, erőszakosan, ellentmondást nem tűrő viselkedéssel erőltetik rá a csatornacserét a kiszemelt ingatlan megszeppent tulajdonosára, majd a munka végeztével csillagászati árat követelnek.”

Nagy János hozzátette: „szerencsére, a megtörtént esetben csak előleget tudott az érintett hölgy fizetni, a különbözetért utólag visszatérő – külföldi állampolgárokból álló – ,,vállalkozókat” pedig már az önkormányzat és a rendőrség munkatársai várták. A megállapodás némi vita után az indokolatlanul magas ár töredéke lett, így ezen eset végül szerencsésen zárult.” 

„Okulva azonban a történtekből, nyomatékosan kérjük a felsőpakonyi lakosokat, kerüljék a hasonló helyzeteket, ne nyissanak ajtót idegenek számára! Ha pedig hasonló esetet tapasztalnak, késlekedés nélkül értesítsék a hatóságokat!” – figyelmeztet facebook posztjában Nagy János, Felsőpakony polgármestere.

The post Megint próbálkozik a bádogos bűnbanda! appeared first on Pakony.hu.

]]>
https://pakony.hu/megint-probalkozik-badogos-bunbanda/feed/ 0
Készülünk a rally évadra! https://pakony.hu/keszulunk-rally-evadra/ https://pakony.hu/keszulunk-rally-evadra/#respond Tue, 14 Feb 2017 14:12:52 +0000 http://pakony.hu/?p=10871 Sokan kerestetek minket facebookon, telefonon, e-mailben, hogy lesz-e folytatása a tavalyi, jól sikerült rallyknak. Nos, hogy könnyebb legyen a tervezés, közzétesszük a Pakony Rally tervezett 2017-es időpontjait. Hangsúlyozzuk, hogy ez még csak tervezet, de az egyesületünk bejegyzésével talán elhárult minden akadály a tényleges rendezés elől! Íme, tehát a 2017-es Pakony Rally tervezett időpontjai: április 8.:...

The post Készülünk a rally évadra! appeared first on Pakony.hu.

]]>

Sokan kerestetek minket facebookon, telefonon, e-mailben, hogy lesz-e folytatása a tavalyi, jól sikerült rallyknak.

Nos, hogy könnyebb legyen a tervezés, közzétesszük a Pakony Rally tervezett 2017-es időpontjait. Hangsúlyozzuk, hogy ez még csak tervezet, de az egyesületünk bejegyzésével talán elhárult minden akadály a tényleges rendezés elől!

Íme, tehát a 2017-es Pakony Rally tervezett időpontjai:

április 8.: Évadnyitó Rally
május 6.: Majális Rally
június 2-3-4.: Vakáció Rally
július 7-8-9.: Pakony Beach Rally
szeptember 8-9-10.: Szüreti Rally
október 6-7-8.: Pakony Kupa Rally
november 4.: Károly Kupa Rally
december 9.: Mikulás Kupa Rally

A további infokért figyeljétek a pakony.hu hírportált és a Pakony Rally Team facebook oldalát!

The post Készülünk a rally évadra! appeared first on Pakony.hu.

]]>
https://pakony.hu/keszulunk-rally-evadra/feed/ 0
Egyesületünket bejegyezte a Törvényszék https://pakony.hu/egyesuletunket-bejegyezte-torvenyszek/ https://pakony.hu/egyesuletunket-bejegyezte-torvenyszek/#respond Sun, 12 Feb 2017 19:47:29 +0000 http://pakony.hu/?p=10840 Zöld utat kapott a Pozitív Pakony Projekt Egyesület. A 2016. december 4-én alakult egyesületünket 2017 év elején már be is jegyezte a Budapest Környéki Törvényszék. A bejegyzési végzés 2017. január 27-én jogerőre emelkedett. Az Egyesületünk célja, amelyet a törvényszéki végzés jóváhagyott: 1. Az egyesület célja: alapvető célkitűzésünk rendezvények, programok szervezése Felsőpakony ismertségének, elismertségének, pozitív hírnevének...

The post Egyesületünket bejegyezte a Törvényszék appeared first on Pakony.hu.

]]>

Zöld utat kapott a Pozitív Pakony Projekt Egyesület.

A 2016. december 4-én alakult egyesületünket 2017 év elején már be is jegyezte a Budapest Környéki Törvényszék. A bejegyzési végzés 2017. január 27-én jogerőre emelkedett.

Az Egyesületünk célja, amelyet a törvényszéki végzés jóváhagyott:

1. Az egyesület célja: alapvető célkitűzésünk rendezvények, programok szervezése Felsőpakony ismertségének, elismertségének, pozitív hírnevének növelése céljából. Kiadványok, nyomatott és elektronikus médiatermékek megjelentetése Felsőpakony ismertségének, elismertségének, pozitív hírnevének növelése céljából.

2. Az egyesület tevékenysége:
a, Felsőpakony kulturális, sport, természeti és emberi értékeinek felkutatása, bemutatása, megőrzése.
b, Kulturális és sport értékteremtő tevékenységek támogatása, megvalósítása Felsőpakonyon
c, Aktív környezetvédelmi tevékenység a természeti értékek megőrzése és a köztisztaság megteremtése, a szelektív hulladékgyűjtés, a tiszta energia használata és az energiatakarékosság jegyében. Ezen célok megvalósítása érdekében programszervezés, oktatási tevékenység és kiadványok, médiatermékek megjelentetése
d, Felsőpakony tömegsport életének fellendítése programok, versenyek szervezése és kiadványok megjelentetése által.
e, A technikai sportok népszerűsítése Felsőpakonyon programok, versenyek szervezése, kiadványok megjelentetése által.
f, Generációk harmonikus és együttműködő együttélésének elősegítése. Az idős, egyedülálló emberek bevonása a Felsőpakony életébe. Minél jobb életkörülmények megteremtése az idősek, nagycsaládosok, gyermeket egyedül nevelő szülők, hátrányos helyzetű csoportok számára.
g, Proaktív ifjúságvédelmi drogprevenció és proaktív szemléletformálás a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzése érdekében. A közbiztonság erősödésének elősegítése, együttműködés a rendvédelmi és katasztrófavédelmi szervekkel és a helyi polgárőr egyesülettel.
h, Civil élet megszervezése, támogató együttműködés a helyi civil szervezetekkel, sportegyesületekkel, egyházakkal.
i, Minden olyan kezdeményezés, rendezvény támogatása, amely Felsőpakony ismertségét és jó hírnevének gyarapodását segíti.

The post Egyesületünket bejegyezte a Törvényszék appeared first on Pakony.hu.

]]>
https://pakony.hu/egyesuletunket-bejegyezte-torvenyszek/feed/ 0
Komoly pályázaton indul a Nagycsaládos Egyesület https://pakony.hu/komoly-palyazaton-indul-nagycsalados-egyesulet/ https://pakony.hu/komoly-palyazaton-indul-nagycsalados-egyesulet/#respond Sun, 12 Feb 2017 19:32:17 +0000 http://pakony.hu/?p=10837 A 2016-ban újjáalakult Felsőpakonyi Nagycsaládosok Egyesületének elnöksége komolyan veszi a feladatát. Oláh Istvánné elnök vezetésével máris komoly pályázaton indult a szervezet. Az EMMI páláyzatán indulva közel 800 ezer forintra pályáznak.Az összegből kirándulásokat és egyéb programokat kíánnak megvalósítani úgy, hogy az a több gyermeket nevelő családok kasszáját egyáltalán vagy csak nagyon kis mértékben terhelje meg. A...

The post Komoly pályázaton indul a Nagycsaládos Egyesület appeared first on Pakony.hu.

]]>

A 2016-ban újjáalakult Felsőpakonyi Nagycsaládosok Egyesületének elnöksége komolyan veszi a feladatát.

Oláh Istvánné elnök vezetésével máris komoly pályázaton indult a szervezet.

Az EMMI páláyzatán indulva közel 800 ezer forintra pályáznak.Az összegből kirándulásokat és egyéb programokat kíánnak megvalósítani úgy, hogy az a több gyermeket nevelő családok kasszáját egyáltalán vagy csak nagyon kis mértékben terhelje meg.

A pályázatokon való induláshoz közgyűlési döntésre volt szükség, így az egyesület januárban már megtartotta az ez évi első Közgyűlését. Ezen a tagok elfogadták az elmúlt évi beszámolót és a 2017-re szóló óterveket. Külön napirendi pontként egynagúlag támogatáák az EMMI pályázatán való indulsát.

Sok sikert a pályázathoz! Reméljük, hogy hamarosan sikerről, majd azt követően megvalósult programokról is beszámolhatunk!

The post Komoly pályázaton indul a Nagycsaládos Egyesület appeared first on Pakony.hu.

]]>
https://pakony.hu/komoly-palyazaton-indul-nagycsalados-egyesulet/feed/ 0