Hamis értesítéseket küldenek csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében, abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezhetnek meg.

Erre hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

A NAV tájékoztatása szerint a csalók: az elektronikus értesítésekben, azaz e-mailekben azt közlik, hogy a címzettnek túlfizetése keletkezett. Ezután egy online elérhető oldalra irányítják át az ügyfelet, azt a látszatot keltve, hogy kitöltésével visszaigényelhetik – a valójában egyáltalán nem létező – többletet. Az oldal hasonlít a hatóság honlapjára, ami a megtévesztést szolgálja, ráadásul bankszámlákra, bankkártyákra vonatkozó bizalmas adatokat is kér.

A NAV hangsúlyozza: soha nem küld ilyen módon értesítést, és soha nem kér bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. Kizárólag ügyfélkapun, postai úton, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

Az adóhatóság azt kéri, aki ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán, és semmiképpen se adja meg adatait a csalóknak, mert az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget.

(mti hír)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük